Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι γιατροί ΙΚΑ - ΕΤΑΜ πρέπει να εξετάζουν δωρεάν όλους τους ασφαλισμένους

Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2012
Ενημέρωση: Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ 

Οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου ανακοινώνουν ότι με αφορμή καθημερινές καταγγελίες πολιτών, ανώνυμες «για λόγους ευνόητους», ότι επισκέπτονται γιατρούς του ΙΚΑ για το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν γι' αυτούς στη σημερινή ειδικά συγκυρία δηλ. τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους και τους ζητούν την καταβολή 5, 10 ή 20 ευρώ ανάλογα με την ειδικότητα, πληροφορούμε τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων που υπάγονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., (ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ κ.λ.π.) το ένα και μοναδικό.
Οι γιατροί του ΙΚΑ ΕΤΑΜ είναι υποχρεωμένοι να «βλέπουν» και να εξετάζουν, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, όλους τους ασφαλισμένους των φορέων που έχουν υπαχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους.
Εάν κάποιοι γιατροί μας, εντός του ωραρίου εργασίας τους, απαιτήσουν αμοιβή, τότε έχουν υποπέσει στα υπό των παραγράφων (ιβ) και (ιζ) του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία επισύρουν μέχρι και την οριστική παύση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του ίδιου Κώδικα.
Πιστεύουμε ότι αν συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον οφείλεται σε παρεξήγηση. Αν εξακολουθήσει όμως να συμβαίνει μετά τη σημερινή μας ανακοίνωση, τότε πρόκειται για εκ προμελέτης «αθλιότητα», που πρέπει άμεσα, με τη συνδρομή σας, να σταματήσει και αρμόδιος να επιληφθεί είναι πλέον ο Εισαγγελέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου