Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι γιατροί θα κλείσουν το «Σωτηρία»

18/3/2012 - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αποφασισμένοι να κλείσουν το νοσοκομείο «Σωτηρία» την ερχόμενη Τρίτη, δηλώνουν οι γιατροί του νοσοκομείου, που ζητούν πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσληψη γιατρών για τη στελέχωση τμημάτων και καμία μείωση του αριθμού των κλινών του νοσοκομείου μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων.
Σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του «Σωτηρία» γίνεται λόγος για σταδιακή υποβάθμιση του νοσοκομείου «με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του αρμόζει».
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως για τα πνευμονολογικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο όγκο απ' όλη την Ελλάδα, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή. Και τονίζεται ότι «κλινικές με 2-3 ειδικευμένους γιατρούς (λόγω αναστολής προσλήψεων), με ράντζα σε επτάκλινους θαλάμους, με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Επιπλέον, οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημερίων τους από τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά και για τις μειώσεις των μισθών του προσωπικού με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, που έχουν ως αποτέλεσμα «απλήρωτους ή/και κακοπληρωμένους εργαζομένους που καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο ασθενών.
Τέλος, οι γιατροί αντιδρούν στο ενδεχόμενο εκτεταμένων συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων και κλινικών που θα έχουν ως αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν, μειώσεις στον αριθμό των κλινών και στις θέσεις όσων εργάζονται στο «Σωτηρία».
Υπενθυμίζεται ότι στις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις κλινικών μετά τη διοικητική συνένωση του «Σωτηρία» με το Γενικό Κρατικό Αθηνών, αντιδρά και το μη ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που την περασμένη Δευτέρα είχε εισβάλει στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας, αποτρέποντας την συμμετοχή του υπουργού σε συνέντευξη Τύπου.
Την ερχόμενη Τρίτη, οι γιατροί θα επιχειρήσουν να «κλείσουν» το «Σωτηρία», ενώ θα στήσουν «μπλόκο» στην είσοδο του νοσοκομείου για να ενημερώνουν το κοινό για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου