Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το Πειθαρχικό τον απάλλαξε ο Λοβέρδος όμως όχι!

18 Μαρτίου 2012 - Ιατρικός Τύπος
 
Και νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 22 Μαρτίου ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για το γιατρό του Ασκληπιείου Βούλας που κατηγορείται για “φακελάκι”. Ο υπουργός Υγείας ως φαίνεται δεν ικανοποιήθηκε από την εξέλιξη του προηγούμενου Πειθαρχικού Συμβουλίου που έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2012 και το οποίο με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά, απαλλάσσει τον κατηγορούμενο γιατρό και τον επαναφέρει στη δουλειά του.
Τα αποτελέσματα τη απόφασης του Πειθαρχικού είχαν ως εξής:
3 ψήφοι υπέρ της άρσης της αργίας του ιατρού. Οι ψήφοι ήταν των ( Δημήτριος Βαρνάβας - Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Εμμανουήλ Καλοκαιρινός - Πρόεδρος του ΠΙΣ και Β. Βούκαλης - Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

2 ψήφοι κατά της άρσης της αργίας και επαναφοράς του γιατρού στο νοσοκομείο. Οι ψήφοι ήταν των (Δέσποινα Τσαγδή – Προϊσταμένη της Γ.Δ. Υπηρεσιών Υγείας του ΥΥΚΑ και Πέτρου Τομάρα – Διοικητή της 5ης Υ.Πε.).


Να θυμίσουμε ότι η καταγγελία για το γιατρό έγινε στις 10 Μαρτίου 2010 από συγγενικό πρόσωπο ασθενούς, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας. Ο γιατρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών, απ’ όπου και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση.

Στις 12 Μαρτίου 2010 ο Διοικητής - Πρόεδρος Δ.Σ. του «Ασκληπιείου» Βούλας αποφάσισε την αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ιατρού και με απόφαση του υπουργείου Υγείας τέθηκε σε αργία για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η ισχύς αυτής από τις 22 Απριλίου 2010, οπότε και έγινε περικοπή των αποδοχών του.

Στη συνέχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρέπεμψε την υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 17 Μαρτίου του 2011 αλλά αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης λόγω κωλύματος παραστάσεως του νομικού εκπροσώπου του ιατρού.

Στις 15 Νοεμβρίου 2011 επαναλήφθηκε η συνεδρίαση του Πειθαρχικού, η οποία ανεβλήθη ξανά καθώς ο ιατρός επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Στη τελευταία όμως συνεδρίαση στις 14 Δεκεμβρίου 2012 η οποία τελικά έγινε, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε πως γιατρός πρέπει να επιστρέψει στα καθήκοντά του, απόφαση με την οποία δε συμφωνεί και ο υπουργός Υγείας ο οποίος έδωσε εντολή για το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες.

                                                                                             Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου