Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Για το πρόστιμο συνταγογράφησης

12 Μαρτίου 2012

Ψαχνά 6/3/2012
Προς Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ
Κοιν. ΟΕΝΓΕ

Συννάδελφοι,οι γιατροί του Κ.Υ.Ψαχνών και οι Γενικοί Ιατροί των περιφερειακών ιατρείων που υπάγονται στο Κ.Υ.Ψαχνών ,με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούν την αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα περιφερειακά ιατρεία από 1/3/2012 όπως αυτό προβλέπεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο,αφού στα περιφερειακά ιατρεία δεν υπάρχει ούτε ο απαραίτητος ηλεκτρονικός εξοπλισμός,ούτε σύνδεση με το διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο η μη εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφισης επισύρει χρηματική ποινή στον γιατρό 1 ευρώ ανά συνταγή.
Είναι φανερό ότι κανένας ιατρός δεν μπορεί να δεχθεί να πληρώνει πρόστιμο για κάτι που δεν ευθύνεται αφού η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι υποχρέωση της υπηρεσίας.
Παρακαλούμε όπως έρθετε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος.

Μέχρι την επίλυση του προβλήματος ζητάμε την συνδικαλιστική και νομική κάλυψη του οργάνου,ώστε να μην τιμωρηθεί κανένα μέλος της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. με χρηματική ποινή για κάτι που δεν ευθύνεται.
ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ.ΨΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου