Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εκτός ΕΟΠΥΥ τα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία

 

  • 30 Απριλίου 2012
Με επιστολή του προς τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Ματίας Μορς και μάλιστα στο ίδιο ύφος της επιστολής που έλαβε από αυτόν, απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την πίεση του πρώτου να ενταχθούν όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ο κ. Λοβέρδος αποδίδει σε παρεξήγηση εκ μέρους του Μορς τα όσα καταλογίζει σε αυτόν και τον κ. Κουτρουμάνη, σχετικά με την ένταξη όλων των κλάδων υγείας στον ΕΟΠΥΥ ακόμα και των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων.

Προσπαθεί να εξηγήσει στον κ. Μορς ότι τα συμφωνηθέντα του ΔΝΤ με την Κυβέρνηση προχωρούν και υλοποιούνται επιτυχώς. Προφανώς όμως, η επιστολή Μορς ήρθε να κατακεραυνώσει όσους αντιδρούν για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα στην ειδική ρύθμιση, η οποία δίνει το ελεύθερο στα Ταμεία που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό να μείνουν εκτός ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και σε αυτά που μπορούν, όπως είχε πει ο υπουργός Υγείας στην ομιλία του στη Βουλή, να αποδείξουν ότι δεν την χρειάζονται για να λειτουργήσουν, να βγουν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου