Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα δεδουλευμένα 3 ετών διεκδικούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κάλεσμα προς τους ιατρούς να παραιτηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ επισημαίνει με ανακοίνωσή της καλεί τον Οργανισμό να αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές του ύψους 570 εκ. ευρώ προς τους ιατρούς καθώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας των ιατρείων τους.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι μόνο με πνεύμα διαλόγου μπορούν όλα να λειτουργήσουν σωστά. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν όπως λένε τις σημαντικές δυσκολίες που περνά η χώρα και το σύνολο της κοινωνίας, γι’ αυτό τον λόγο, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα διαλόγου και εξεύρεσης λύσης.

Όπως τονίζουν, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν τον “εκφοβισμό” των πολιτών ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο. Ωστόσο, η πιθανή αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, ίσως καταστεί σύντομα αναγκαία, σε περίπτωση που ο οργανισμός δεν καταφέρει να τιμήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, προς τους ιατρούς.

Ζητούν όμως από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον πολύ ευαίσθητο τομέα της Υγείας, να μην τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, καθώς πιστεύουν ότι αόριστα καλέσματα σε μαζικές παραιτήσεις από τον ΕΟΠΥΥ των συναδέλφων, χωρίς να ξεκαθαρίζουν σε ποιες κατηγορίες ιατρών αναφέρονται, με ποιους όρους και κυρίως χωρίς συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για την ΠΦΥ, δεν εξυπηρετεί ούτε τους ιατρούς αλλά πολύ περισσότερο δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της Πατρίδας μας. Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, τα καλέσματα αυτά προέρχονται από φορείς που έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν και το παρόν με λόγια αλλά και πράξεις την κοινωνική τους ευαισθησία στο επίπεδο της κοινωνικής φροντίδας και του ιατρικού εθελοντισμού.

Κατόπιν όλων αυτών, καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των ιατρών και της κοινωνίας, να συστρατευθούν ώστε μαζί, ενωμένοι σε ένα να προσπαθήσουν για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και λειτουργικής ΠΦΥ στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Ανθή Αγγελοπούλου - ιατρικός τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου