Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ανεπιτυχής η σύσκεψη Κυβέρνησης - Φαρμακοποιών

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών όλης της χώρας.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ρουπακιώτης, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χ. Κίττας και ο Υπουργός Επικρατείας, Α. Αργυρός, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κ. Κουβαρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης .

Δυστυχώς η συνάντηση δεν απέφερε καρπούς συνεπώς αύριο Τετάρτη οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν κανονικά στην απεργία τους, ενώ συγχρόνως θα προβούν σε άρση πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση καταβολή των οφειλομένων από τον Οργανισμό που φθάνουν περίπου τα 1 δις ευρώ. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τους ζήτησε πίστωση χρόνου και δεσμεύτηκε ότι θα τους παραδοθεί άμεσα ένα πλάνο αποπληρωμής των χρεών.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών δεσμεύθηκαν από μεριά τους να μελετήσουν το πλάνο που θα τους δοθεί και στη συνέχεια θα κοινοποιήσουν τις όποιες αποφάσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου το υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εκτιμά ότι οι συλλογικοί φορείς θα ανταποκριθούν σε αυτές, συνεκτιμώντας την γνωστή σε όλους κατάσταση της χώρας.



                                                                                              Ανθή Αγγελοπούλου - Ιατρικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου