Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΟΠΥΥ και PSI 'πνίγουν' το ΕΣΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2012 - ιατροnet
 

Με αναστολή λειτουργίας, λόγω έλλειψης ρευστότητας, οδηγούνται τέσσερα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας.
Όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς το υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, υπάρχει ανάγκη επείγουσας χρηματοδότησης των νοσοκομείων 'Άγιος Ανδρέας' Πάτρας, Σπάρτης, Λευκάδας και Κέρκυρας.
Τα νοσοκομεία – σημειώνει – αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, λόγω του 'κουρέματος' των αποθεματικών τους (το γνωστό PSI), αλλά και τη μη πληρωμή των νοσηλίων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ):
'...Λόγω μη πληρωμής των οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων (ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ για το πότε θα πραγματοποιηθούν πληρωμές), καθώς και λόγω της μείωσης των διαθέσιμων των λογαριασμών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος από τη διαδικασία του PSI δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής λειτουργίας τους'.
Ο κ. Κατσικόπουλος ζητεί άμεση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, με έκτακτη επιχορήγηση ως προκαταβολή 50% των εσόδων νοσηλίων από τα Ταμεία.
Επιχορήγηση
Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι τα εν λόγω νοσοκομεία, από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 8,43 εκατομμύριαυρώ ως εξής:
  • Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών 6.060.584 ευρώ.
  • Νοσοκομείο Κέρκυρας 1.162.065 ευρώ.
  • Νοσοκομείο Λευκάδας 474.378 ευρώ.
  • Νοσοκομείο Σπάρτης 741.120 ευρώ.
Συνεπώς, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την λειτουργία των εν λόγω νοσοκομείων, καθώς επίσης και για τα νοσοκομεία όλης της επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου