Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αδύνατο να λειτουργήσει η συνταγογράφηση με δραστική ουσία!

02 Απριλίου 2012
Φαρμακοποιοί και γιατροί θεωρούν από δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσει σωστά το σύστημα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, αφού στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει προβλεφθεί πεδίο που να μπορεί να αναγράφεται αυτή.

Το ίδιο όμως υποστήριξε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο 9.

Όπως επισήμαναν και οι δύο, εκτός από το ηλεκτρονικό πρόβλημα υπάρχει και ένα σοβαρότερο, το οποίο είναι ποιο φάρμακο να επιλέγει ο φαρμακοποιός με βάση την ουσία που έχει γράψει ο γιατρός.

Πώς θα γνωρίζει ο φαρμακοποιός ποιο είναι το φθηνότερο όταν υπάρχουν πολλαπλές συσκευασίες με διαφορετικό αριθμό χαπιών; Αυτό θα έχει ως συνέπεια ο φαρμακοποιός να ψάχνει ώρες και να κάνει αντισταθμίσεις συσκευασίας-τιμής για να βρίσκει το πιο φθηνό, πράγμα αδύνατο μέσα στις ώρες αιχμής της δουλειάς.

Ο μόνος τρόπος να δουλέψει το σύστημα είναι πρώτα από όλα να φτιαχτεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα και στη συνέχεια να εκδοθεί κατάλογος των σκευασμάτων από τον ΕΟΦ.

Ανθή Αγγελοπούλου - Ιατρικός Τύπος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου