Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Λυκουρέντζος: 'Πέσαμε έξω στη φαρμακευτική δαπάνη'

Στην παραδοχή ότι ενδέχεται να έχει ξεπεραστεί ο στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης για το πρώτο εξάμηνο του 2012, προχώρησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο συνέδριο 'MoneyConferences', ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι εάν η δαπάνη είναι αυξημένη θα ζητηθεί επιστροφή της διαφοράς (claw back).
Η εκτίμηση είναι ότι η διαφορά ξεπερνά ήδη τα 100 εκατομμύρια και πως ενδέχεται να φτάσει τα 300 εκατομμύρια σε ετήσια βάση.
'Δεν πρόκειται να πληρώσουμε το claw back', απάντησε από το ίδιο βήμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κώστας Φρουζής.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι προωθεί αλλαγή στον οργανισμό του υπουργείου και τις συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων, σημειώνοντας ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών της.
Προσδόκιμο
Προβληματισμό προκάλεσε η ομιλία του καθηγητή κ. Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος συνέδεσε την κρίση με το προσδόκιμο επιβίωσης. Επεσήμανε ότι οι απότομες αλλαγές στη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας επιδεινώνουν τους δείκτες.
Έδωσε έμφαση στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη χώρα μας, λέγοντας ότι όπου πάει το ΔΝΤ παρατηρείται επιδείνωση των δεικτών υγείας, λόγω των οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται.
                                                                                                                                                ιατροnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου