Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Την υποχρεωτική συνταγογράφηση γενοσήμων ζητά η τρόικα – διαψεύδει ο ΕΟΠΥΥ

Στην αρχή ζητούσε την αύξηση συνταγογράφησης γενοσήμων, τώρα απλά την επιβάλλει! Με δεδομένο ότι η φαρμακευτική δαπάνη δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη μείωση, οι δανειστές μας επιβάλλουν πλέον την υποχρεωτική συνταγογράφη γενοσήμων φαρμάκων, για να έχει μειωμένη συμμετοχή ο ασθενής. Αν θέλει να πάρει άλλο φάρμακο, με το οποίο πιθανότατα είναι ρυθμισμένος χρόνια, απλά θα πληρώσει τη διαφορά από την τσέπη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικα ζήτησαν από τους υπεύθυνους της του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, την εταιρεία που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, να ενσωματωθούν άμεσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες οι δραστικές ουσίες, πέραν των 10 βασικών κατηγοριών που είχαν υιοθετηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στόχος είναι η αναγκαστική επιλογή φθηνότερου φαρμάκου από τον ασθενή και τον ιατρό του, με στόχο να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Τώρα, για το τι είδους φάρμακα θα χορηγούνται μας είναι άγνωστο. Η τρόικα αδιαφορεί παντελώς για την ποιότητα των σκευασμάτων που θα εισχωρήσουν στην ελληνική αγορά, αρκεί αυτά να είναι φθηνά. Αδιαφορεί επίσης και για την αύξηση της ανεργίας και την καταστροφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας, αφού η επιβολή αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή ελληνικών και ξένων φαρμακευτικών εταιρειών.

Διαψεύδει ο ΕΟΠΥΥ
Ιατρικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου