Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δέσμευση Λυκουρέντζου για εξόφληση των φαρμακοποιών

Δέσμευση για εξόφληση ήταν η απόφαση της διυπουργικής σύσκεψης σήμερα στο Υπουργείο Υγείας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξασφαλίστηκε ποσό των 125 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν τα υπόλοιπα χρέη του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Απρίλιο προς τους φαρμακοποιούς.

Όπως τόνισε ο υπουργός η διαδικασία αποπληρωμής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου και έκανε έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι ασθενείς.

Ο κ. Λυκουρέντζος, μιλώντας προς του δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης διευκρίνισε, ότι και τα υπόλοιπα χρέη του Οργανισμού τα οποία ανέρχονται στο 1,5 δις. ευρώ για το έτος 2011 θα τακτοποιηθούν άμεσα αλλά δεν διευκρίνισε πως θα εξοικονομηθούν όλα τα ποσά. Όπως έγινε γνωστό οι αρμόδιοι θα βασιστούν πρωτίστως στις εισφορές των Ταμείων και αν αυτές δεν είναι τελικώς ικανοποιητικές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε η ιδέα του συμψηφισμού κάτι, που όμως απαιτεί νομοθετική ρύθμιση και θα αποβεί χρονοβόρο.

Ωστόσο, όλα θα μπουν σε σειρά με το άνοιγμα της Βουλής, όπου και θα γνωστοποιηθούν συνολικά τα προβλήματα της οικονομίας, καθώς και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στην οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, μετά την σύσκεψη δήλωσε ικανοποιημένος αλλά επιφυλακτικός ως προς την τελική υλοποίηση της.

Αντίθετα από το «φιλοπόλεμο» στρατόπεδο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τα νέα είναι φειδωλά. Περισσότερα θα γνωρίζουμε μετά τη γενική συνέλευση της Πέμπτης 28 Ιουνίου όπου θα καθοριστεί η στάση όλων των μελών.

Ιατρικός Τύπος - Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου