Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Χωρίς φάρμακα η χώρα από την 1η Σεπτέμβρη

Την άρση πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη σημερινή συνεδρίαση του.

Χάος και όξυνση επικράτησε στη συνέλευση για πολλές ώρες γεγονός που ανάγκασε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να θέσει την παραίτησή του λέγοντας χαρακτηριστικά «αρνούμαι να δεχθώ μια τέτοια απόφαση και θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Να σημειώσουμε, ότι δικαιολογημένα ο κ. Αμπατζόγλου ζητούσε να περιμένουν λίγες μέρες ώστε να δουν τις κινήσεις από μεριά του ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή μάλιστα που έχουν εκμαιεύσει την υπόσχεση για πληρωμή. Δυστυχώς όμως επικράτησε η σκληροπυρηνική θέση της πλευράς που όπως φαίνεται πρόσκειται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία θέλησε να δημιουργηθεί μια αναστάτωση ως προς το θέμα θέτοντας συνολικά τα προβλήματα του κλάδου.

Η πρόταση του κ. Αμπατζόγλου στρεφόταν σε έναρξη των κινητοποιήσεων από 1ηςΣεπτεμβρίου αν, έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, δεν πληρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα του Μαΐου. Αν αποπληρωθούν αλλά δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά για τις συνταγές του Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, η άρση της πίστωσης να ξεκινήσεις στις 14 του μηνός.

Σύμφωνοι όμως με τον κ. Αμπατζόγλου είναι και οι Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας των οποίων οι πρόεδροι δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση για άρση πίστωσης από 1ης Σεπτεμβρίου. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος επισήμανε ότι θα κάνει Γενική Συνέλευση από την οποία πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση προκειμένου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι ενδεχομένως να μην τους καταβάλλει τα οφειλόμενα ο ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ήδη 19 περιοχές της χώρας «Κρήτη (Λασίθι, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά), Εύβοια, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κορινθία, Μαγνησία, Γρεβενά, Φλώρινα, Κυκλάδες, Θεσπρωτία, Ροδόπη, Ημαθία, Καστοριάς, Κεφαλονιάς-Ιθάκης» έχουν προχωρήσει σε άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ανθή Αγγελοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου