Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το Υπουργείο Υγείας αρχίζει τη διανομή, από τον προσεχή Νοέμβριο 2012, στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας  των Περιφερειακών Ενοτήτων 280.000 αντιτύπων του νέου, επισήμου και εγκύρου Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού(Β.Υ.Π.) με το τεύχος Α’ "Για τους Γονείς" και το τεύχος Β’ "Εμβόλια και Πιστοποιητικά". 
Αυτά τα νέα 280.000 Βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού ήδη εκτυπώνονται από το Εθνικό Τυπογραφείο με μείωση του κόστους εκτύπωσης ανά αντίτυπο σε 0,37 ευρώ έναντι 1,19 ευρώ αντίστοιχου κόστους κατά το 2010, καλύπτουν τις υφιστάμενες ανάγκες των ετών 2011 και 2012, καθώς και τις προβλεπόμενες  για το 2013, και θα χορηγούνται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων στις εποπτευόμενες  δημόσιες και ιδιωτικές μαιευτικές – νεογνολογικές κλινικές, από όπου και θα διατίθενται δωρεάν στους γονείς των νεογνών.
Επίσης, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, λόγω έλλειψης του τεύχους Β’ "Εμβόλια και Πιστοποιητικά", οι γονείς εξαναγκάζονταν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν " το άτυπο, φωτοτυπημένο και συμπληρωμένο τμήμα του Β.Υ.Π. " προβλέπεται  η αντικατάστασή του και η χορήγηση του νέου, επίσημου και έγκυρου Β.Υ.Π. από τις Διευθύνσεις  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.