Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

9-3-2012
1. Παρά τους σκληρούς εκβιασμούς και τις πιέσεις, τελικά η διοίκηση του ΕΤΑΑ δεν υπέκυψε στην κυβερνητική αξίωση για εθελοντική απομείωση των χρημάτων που όλοι μας έχουμε δώσει στον ασφαλιστικό οργανισμό μας, και αρνήθηκε το «κούρεμα». Η στοιχειώδης αυτή πράξη αξιοπρέπειας και αυτοπροστασίας, αλλά και αποφυγής ενεργειών που πιθανότατα δημιουργούν αστικές ευθύνες, έγινε αντικείμενο σφοδρής επίθεσης και απειλών στο υπουργικό συμβούλιο, με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό κ Παπαδήμο. Αντί να ντρέπονται και να απολογούνται γιατί προστατεύουν τις τράπεζες και όχι το αποτέλεσμα του μόχθου δεκαετιών των συναδέλφων μας, έχουν το θράσος να μας απειλούν! Θαυμάστε τους και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
2. Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση που με βάση τον εφαρμοστικό για την υγεία μνημονιακό νόμο, καταλογίζει στους γιατρούς «πρόστιμο» για κάθε μη ηλεκτρονικά συνταγογραφούμενη συνταγή από 1/3/12, ακόμα και σε δομές που με απόλυτη κυβερνητική ευθύνη δεν υπάρχουν οι υποδομές. Πέρα από το γελοίον του πράγματος, αν η απόφαση εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε «εξαφάνιση» του μισθού των γιατρών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των μισθωτών γιατρών και πιθανότατα και σε χρέος!! Το σύστημα έχει δυνατότητα 48.000 συνταγών ημερησίως, ενώ οι συνταγές είναι 200.000 καθημερινά. Θέλουν να καλύψουν τα ελλείμματα τους με τα «πρόστιμα» στους γιατρούς που απλά κάνουν τη δουλειά τους; Αν επιμείνουν μοναδική λύση η άρνηση συνταγογράφησης μέχρι να υπάρξουν οι υποδομές. Θέλουν πόλεμο στην πλάτη των ασφαλισμένων; Αν επιμείνουν δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους για να αντιδράσουν άμεσα μαζί μας.
Τα ψέματα τελείωσαν. Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει. Οι εμπνευστές και εκτελεστές της έχουν ηθικές, πολιτικές αλλά και προσωπικές ευθύνες. Πρέπει να τους σταματήσουμε με τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, ΔΣ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου