Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χωρίς υλικά θα μείνουν από σήμερα τα νοσοκομεία ΝΕΟ

06 Μαρτίου 2012
Το κούρεμα των ομολόγων με τα οποία το υπουργείο Υγείας έχει πληρώσει τους προμηθευτές Υγείας για χρέη των νοσοκομείων, φέρνει τους προμηθευτές σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας τους.

Επιπλέον, τα χρέη εξακολουθούν να συσσωρεύονται από τα νοσοκομεία, αφού παρ’ όλες τις υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας περί αποπληρωμής του ποσού των 392 εκατ. ευρώ μέσα στο Ιανουάριο του 2012, σχεδόν δύο μήνες μετά έχουν απλά παραμένει υποσχέσεις.

Κατόπιν όλων αυτών, τα ΔΣ των σωματείων με τις επωνυμίες α) «Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας» (Σ.Ε.Π.Ε.Υ.–“HELLASMES”), β) «Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού» (“ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.”), γ) «Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών» (“ΠΑΣΥΠΙΕ”) που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα, αποφάσισαν να κηρύξουν για την Τρίτη 6/3/2012, την παύση παροχής υπηρεσιών και υλικών από τις επιχειρήσεις μας προς τα Νοσοκομεία, μέχρι την 12η Μαρτίου, 2012.

Οι προμηθευτές τρέφουν την ελπίδα ότι θα εξευρεθεί λύση στα προαναφερόμενα προβλήματα και θα εξαιρεθούν τα ομόλογα τους από την διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης.

Αντιλαμβάνονται πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους αλλά οι ίδιοι έχουν επέλθει σε ακόμα πιο δεινή οικονομική κατάσταση.

Γράφει η Ανθή Αγγελοπούλου - Ιατρικός Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου