Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πάνω από 20 εκατ. η απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

12 Μαρτίου 2012
Ξεπερνά τα 20 εκατ. το ύψος της απάτης, όπως επισήμανε σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο πρόεδρος του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, που είχε στηθεί από πέντε υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, οι οποίες με τη συνεργασία των συζύγων δύο εξ αυτών, κατάφεραν επί σειρά ετών να ξεπλένουν μαύρο χρήμα εις βάρος των ασφαλισμένων και να ζουν οι ίδιες μια πολυτελή ζωή.
«Δεν θα χαριστούμε σε καμία περίπτωση και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε κι άλλες» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος
. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν περίμενε, ότι ενεργοποιώντας έναν νέο μηχανισμό ηλεκτρονικού ελέγχου ύποπτων περιπτώσεων παροχών, θα βρίσκονταν μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως απάτη μέχρι σήμερα, που έχει γίνει σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου.
Σήμερα Δευτέρα 12 Μαρτίου, προσάγονται στο εισαγγελέα τα επτά άτομα τα οποία έβγαζαν πλαστό χρήμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία 600-700 ασφαλισμένων, σε πολλές περιπτώσεις εν αγνοία τους, σε κάποιες όμως όχι.

Το κύκλωμα της απάτης με διάφορα τεχνάσματα, στα οποία πολλές φορές χρειαζόταν και η συνέργεια 2 και 3 διαφορετικών υπηρεσιών, εξέδιδε αποφάσεις παροχών στο όνομά τους ή στο όνομα συγγενικών προσώπων ή στο όνομα άλλων προσώπων-ασφαλισμένων ή μη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σε άλλες περιπτώσεις είχαν συνεργούς άλλα πρόσωπα-ασφαλισμένους ή μη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στους οποίους έδιναν περίπου το 20% των παράνομων χρημάτων και το υπόλοιπο 80% το καρπώνονταν οι ίδιοι.

Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες παραβατικές συμπεριφορές που αντιμετωπίστηκαν μέχρι σήμερα:

Παράνομη είσπραξη συντάξεων

Πλαστές ασφαλίσεις με εικονικές δηλώσεις

Παράνομη χορήγηση αναρρωτικών αδειών

Παράνομη χορήγηση παροχών (έξοδα μετακινήσεων νεφροπαθών, δαπάνες λουτροθεραπείας, σκευάσματα διατροφής κλπ)

Ανθή Αγγελοπούλου - ΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου